November 2019

Lezing

Johan Braeckman | Kritisch denken (UITVERKOCHT!)
donderdag 7/11, 20 uur (locatie: I. De Wildezaal)

Braeckman (c) Gwenny CoomanHeb je liever goede, betrouwbare kennis dan een hoofd vol misvattingen en wil je doorgronden hoe je dat best kan bereiken? Dan is deze lezing zeker een aanrader. Johan Braeckman legt de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen door de normale werking van onze psychologische vermogens.
 

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we heel wat denkfouten maken. Vaker dan we beseffen. We denken dat we op het goede spoor zitten, maar vaak gaan we de mist in. Zo ontstaan bijgeloof, alternatieve waarheden en drogredenen.

Johan Braeckman (°1965) doceert aan de Universiteit Gent. Hij is tevens een graag geziene gast op Canvas, Radio 1, Klara en vult interessante podcasts. Bizar genoeg is hij tevens een aanhanger van de luiheid. Zijn sabbatjaar ging over menige tong en was nationaal nieuws in alle media. Johan Braeckman vertelt met veel humor en toont aan dat we veel minder kritisch denken dan we zelf beseffen!

€7,00 / €5,00 (-26j)

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT !
 
 

Tentoonstelling

Klaar Cornelis 
opening: zondag 10 november, 11 uur

Houten stammetjes, gevonden resthout zijn door mijn handen getransformeerd in ruimtelijke poëzie. Heel kwetsbaar en tactiel zijn ze getuige van nooit vertelde dromen. 

Het toevoegen van kleine architecturale elementen, zoals een raamopening of een trapmotief, geven de sculpturen een herkenbaarheid van alledaagse dingen. 

Zo verschijnt een nieuwe ‘ver-houding’ tegenover de ons omringende ruimte en of werkelijkheid.
 

openingsuren tijdens kerstvakantie: 20, 21, 22 december en 2, 3, 4 en 5 januari vanaf 18 uur

Familie

Tout petit | Licht!
zondag 10 november, 15 uur

Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond en de performers bewegen mee. In ‘licht!’ maak je kennis met de vele nuances van licht zoals het schemerlicht van een zaklamp en het felle licht van een grote spot.

Elk schijnsel brengt een andere sfeer. De voorstelling prikkelt jouw verbeelding. Ze zorgt voor verwondering bij jonge kinderen én volwassenen.

‘Licht!’ is een woordeloze danstheatervoorstelling over bewegend licht. Aan het eind van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om zelf te experimenteren met licht.

met: Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland

Voor iedereen vanaf 3 jaar.Vlieg (logo kinderaanbod)

€9,00 / €6,00 (-26j) / €3,00 (t.e.m. 12j)

Koop hier je tickets.

Muziek

Les Truttes | The People's Party, Part 2
vrijdag 15 november, 20 uur

Iedereen kent het verhaal van Les Truttes: In 1996 begonnen als grap en ruim 20 jaar later uitgegroeid tot dé gevestigde waarde
in het circuit. Maar Les Truttes zijn doorheen de jaren veel meer geworden dan een band: ze zijn een begrip, een ideologie, een beweging,… De volgende stap was logisch: een politieke partij oprichten!

In 2018 heeft het publiek zijn hart laten spreken. In een overweldigend gevoel van samenhorigheid stemden zij unaniem voor ‘The People’s Party’! Met Les Truttes aan de macht komt ‘The People’s Party’ in power. In 2019 zal ‘Het Feest’ zelf regeren en wordt geen oppositie geduld. Als de ware partij van het volk brengen ze letterlijk ‘The Party’ to ‘The People’!

Do you too party to The People’s Party Part 2?
YES you can!

€20,00 / €14,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Theater

Het Nieuwstedelijk | Hybris
zaterdag 16 november, 20 uur

Het Nieuwstedelijk (c) Boumedienne Balbachi‘je kan toch doen alsof je mij niet gezien hebt dan heb ik jou ook niet gezien’

Een ontmoeting in de onderbuik van een ziekenhuis.
Zij, een chirurge, probeert zich staande te houden.
Hij, met krukken, wacht op nieuws.

Dag en nacht gaan ziekenhuizen tot het uiterste om levens te redden. In overboekte operatiekwartieren bezwijken chirurgen onder de druk. Een systeem stuit op zijn limieten. 

Na ‘Vuur’ maakt Christophe Aussems een nieuwe voorstelling op basis van interviews. Hij sprak chirurgen en patiënten over wat er met hen gebeurt als het fout loopt.

met: Inge Paulussen en Tom Ternest

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Humor

David Galle | Komt (première)
donderdag 21 november, 20 uur

David Galle (c) Sammy SlabbinckIn de tijden waarin iedereen zich een virtuele identiteit kan aanmeten, gaat David Galle tegen de stroom in. Hij is niet op tv of online. Hij komt. In het echt.

Op zoek naar de klik zonder muis, naar het contact zonder stopcontact, een band zonder breedband. Analoog, echt en recht voor uw neus. Je kunt hem aanraken.

Geen gemanipuleerd verhaal vol zelfvertrouwen met alleen maar gefilterde momenten waar zijn schoonste kant goed uit komt.

Neen, dit is het verhaal van een mondige twijfelaar. Dat zie je niet veel meer.
Kom af, want David Galle komt!

€18,00 / €12,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Studio Zondag

Crooked Steps
zondag 24 november, 19.30 uur (locatie: Cultuurcafé)

Crooked Steps is een rockduo uit het Gentse.
Stevige rechtdoor garagerock met een bluesy kantje.

Onvervalste rock ’n roll die vanaf de eerste riff onder je ribben vastzit terwijl je hun muzikaal naast Bo Diddley of The Black Keys mag klasseren.

gratis

Vorming

Start to organize
woensdag 27 november, 19.30-22 uur

Slaag je er maar niet in om orde te creëren? Heb je teveel spullen, maar kan je er geen afstand van nemen? Wil je alles een vaste plek geven om het gemakkelijk terug te vinden, maar weet je niet hoe je dat moet doen? Je bent niet alleen. Opruimen is een kunst die je kan leren. Goed organiseren geeft niet alleen orde in je huis, maar kan ook helpen om meer gemoedsrust te vinden en beter te functioneren.

Opmerking: de activiteit gaat door in een lokaal op de 1ste verdieping. Er is geen lift aanwezig. Geef ons een seintje indien dit moeilijk haalbaar is voor jou.

Locatie:

CC Stroming

Prijs:

€11,00 / met korting: €5,50 (info: Vormingplus)

Inschrijven:

tot 17/11 op 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender

Betaling:

zo snel mogelijk na inschrijving op BE33 8916 7404 6946

I.s.m.:

Vormingplus Waas-en-Dender

Muziek

La vie est Riguelle | En route!
vrijdag 29 november, 20 uur

La vie est Riguelle (c) Koen BautersVijf jaar lang werd de zaterdagvooravond op Klara opgevrolijkt met het Franse lied zoals dit door Patrick Riguelle en Jan Hautekiet gekoesterd werd in ‘La Vie Est Riguelle’. Vijf jaar lang konden Patrick en Jan zich uitleven met de schier eindeloze collectie parels waarmee la chanson française de wereld sinds jaar en dag verblijdt.

Eind juni 2019 kreeg het radioprogramma een orgelpunt. Op het podium worden daarna alle registers nog een laatste keer opengetrokken. Ze grasduinen door het beste, het mooiste en het verrassendste dat ze de voorbije vijf jaar genereus hebben gedeeld met hun enthousiaste luisteraars.

met: Patrick Riguelle (zang), Jan Hautekiet (toetsen), Chris Peeters (gitaar), Thierry Plas (gitaar), Gwen Cresens (accordeon), François Garny (bas) en Jean-Pierre Onraedt (drums)

€16,00 / €10,00 (-26j)

Koop hier je tickets.

Contact

CC Stroming:
052 43 25 50
cultuur.reserveren@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies