Woning te renoveren? Laat je gratis begeleiden

Wat?

Renovatiewerken, nogal wat mensen zien er tegenop. Nochtans verhogen deze werken het comfort en de waarde van je woning, én je spaart er heel wat energie – en dus ook geld – mee uit.

Als inwoner van Berlare kan je rekenen op gratis advies via verschillende kanalen:

  • Via de online toolMijn Warm Huis’ bereken je zelf hoe energiezuinig je huis is. Beantwoord enkele eenvoudige vragen, de tool doet de rest. Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energie– en CO2 besparing.

  • De renovatieadviseur van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen spreekt met jou af op de werf voor gratis en vrijblijvend renovatieadvies aan huis op vlak van isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie, duurzame materialen… Zo krijg je objectief en betrouwbaar advies dat perfect op maat is.
    Anderhalf uur renovatieadvies is volledig gratis. Gemeente Berlare en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen de volledige kost op zich. Inschrijven doe je hier. Een adviseur neemt dan contact met je op voor een afspraak.

  • Voor vragen over renovatiepremies, energielening, benoveren, groepsaankopen of energieverbruik kan je op donderdagnamiddag tussen 13 en 16 uur een afspraak maken in het gemeentehuis met een 'benovatiecoach' van Energiehuis BEA.

  • Lig jij weleens wakker van je energiefactuur? Wat kan je thuis doen om energie en gas te besparen? Energiehuis BEA richt op woensdag 9 november (20 uur) een webinar in met gastspreker 'Low Impact Man' Steven Vromman, bekend van het gelijknamige programma. Meer info en inschrijven via deze link

  • DDS-Verko richt vier infomomenten in over ‘Slim Renoveren’, op 1/9, 6/10, 3/11 en 1/12. Je krijgt er antwoord op al jouw vragen over renoveren en energie-efficiëntie, hulp bij het zoeken naar aannemers en het inplannen van de werken, info over de renteloze verbouwlening tot 60.000 euro alsook info over de verschillende premies voor renovatie en energiebesparende maatregelen. Meer info en afspraak maken kan via deze link.

Contact

dienst vergunningen:
052 43 25 15
vergunningen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies