Wegenwerken Sluis-Nieuwdonk-Donklaan

Nieuwe fase vanaf 8 april

Voor het vervolg van de heraanleg Donklaan-Nieuwdonk-Sluis wordt vanaf maandag 8 april Donklaan-Sluis afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werken duren tot het einde van de maand.

Verkeersmaatregelen
> Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer.
> Voor voetgangers en fietsers is er beperkte doorgang.
> Voor doorgaand verkeer richting Uitbergen wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via: Hoogstraat - Dorp - Nieuwstraat - Blauwhofdreef - Donklaan - Dendermondse Steenweg - Kruisstraat - Fortstraat - Burgs. De Lausnaystraat - Molenstraat - Veerstraat.

https://app.eaglebe.com/nl-be/map/details/2095072

Wat?

Binnen het wegenisproject Sluis-Donklaan-Nieuwdonk worden de wegen tussen de kernen Berlare, Uitbergen en de Donk aangepakt.

Donklaan

Nu in het noordelijk deel van de Donklaan - tussen Scheve Villa en het kruispunt Blauwhofdreef - de bomen zijn aangeplant, rest enkel nog het nivelleren en het inzaaien van de bermen. Dit wegdeel is toegankelijk voor fietsers, voetgangers en plaatselijk verkeer.

In het zuidelijk wegdeel - tussen de Scheve Villa en Sluis/Nieuwdonk - zijn de wegeniswerken nog lopende. Omwille van de bijzonder natte weersomstandigheden neemt deze fase meer tijd in beslag dan verwacht.

Als sluitstuk van het project zal midden maart 2024 het verkeersplateau worden aangelegd ter hoogte van de Scheve Villa, waarna de opengelegde waterloop wordt afgewerkt en het toeristisch instappunt verder vorm zal krijgen.

Sluis-Nieuwdonk

Het kruispunt Riekend Rustpunt werd opengesteld. Hierdoor is de verbinding Sluis-Nieuwdonk opnieuw toegankelijk. In het voorjaar 2024 zullen de bermen worden versterkt en wordt het toeristisch instappunt ter hoogte van het Riekend Rustpunt aangelegd. 

Meer info

Voor bijkomende info kan je contact opnemen met Kristof Van Peteghem, dienst openbare werken via 052 43 25 30 of 0485 03 26 21.

Update maandag 11 maart 2024

Contact

dienst openbare werken:
052 43 25 30
openbarewerken@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies