18/6: start afbraakwerken t.h.v. SCC De Venne

Wat?

De gemeenteraad zette het licht op groen om de voormalige buitenschoolse kinderopvang, in de Veerstraat ter hoogte van SCC De Venne, te slopen. Deze werken starten dinsdag. Met de sloop komt er plaats vrij voor twintig extra parkeerplaatsen. Die zijn meer dan welkom in de kern van Uitbergen.

Het idee voor bijkomende parkeerplaatsen bestaat al enkele jaren, maar omdat de keuken in de achterbouw van de voormalige kinderopvang echter nog vaak gebruikt wordt door verenigingen, moest op zoek gegaan worden naar een goede oplossing. De gemeenteraad keurde het voorstel van het college goed om de huidige infrastructuur van SCC De Venne, op dezelfde site, uit te breiden met 55 vierkante meter extra ruimte en keuken. Deze uitbouw en de parkingaanleg volgen later dit jaar.

Verkeershinder

De sloop van de voormalige kinderopvang start komende dinsdag 18 juni. Rond de werken wordt een veiligheidszone gecreërd die het voetpad en een gedeelte van de straat zullen innemen. Om de verkeershinder te beperken, wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten.

Meer info

Meer info over de verkeershinder via deze link.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies