Verkeershinder Dendermondse Steenweg/Gentsesteenweg tussen rotonde ‘Torenhof’ (Zele) en rotonde ‘Klappel’ (Berlare)

Wat?

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dit jaar op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen vernieuwen. Dat moet het fietscomfort op onze fietspaden verbeteren. 
Zo ook langs beide zijden van de gewestweg (N445) tussen de rotonde ‘Klappel’ in Berlare en de rotonde ‘Torenhof’ in Zele. Over een afstand van 3 km komen er nieuwe, bredere comfortabele en vrijliggende fietspaden in asfalt. Ook de zijstroken in asfalt worden vervangen door groenstroken. De bomen langs de gewestweg zullen in een latere fase worden vervangen. 

Timing

De aannemer start in de week van 16 mei en de werken duren tot 12 augustus (de timing is sterk weersafhankelijk). De aannemer werkt afwisselend links en rechts van de gewestweg. 

Verkeersmaatregelen

De fietsers zullen tijdelijk over één fietspad in beide richtingen kunnen rijden.
Het gemotoriseerd verkeer richting Zele rijdt langs de werfzone gedurende de volledige periode van de werken.  Het verkeer richting Berlare wordt als volgt geregeld:

  • Zone 1:  het verkeer wordt vanaf het rondpunt 'Torenhof' tot aan het kruispunt met Heikant beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten.
  • Zone 2: zone 2a : vanaf het kruispunt met Heikant tot aan het kruispunt met de Jan Praetstraat rijdt het verkeer om via Heikant en de Bookhamerstraat. De omleiding wordt vanaf de Bookhamerstraat tijdelijk ingericht als enkele richting.
  • Zone 2b:  vanaf het kruispunt met de Jan Praetstraat tot aan het kruispunt met de Heikantstraat wordt het verkeer omgeleid via de Kromme Heistraat en de Heikanstraat. De omleiding wordt vanaf de Bookhamerstraat tijdelijk ingericht als enkele richting.
  • Zone 3:  Vanaf het kruispunt met de Heikantstraat tot aan de rotonde 'Klappel' wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Ook het openbaar vervoer volgt deze omleidingen. Alle info op de www. delijn.be of aan de haltes zelf. 

Tijdens het bouwverlof (10 juli tot en met 1 augustus) zal er op de gewestweg tussen de rotondes Klappel en Torenhof én op de volledige omleidingsroute terug dubbele rijrichting mogelijk zijn.
 
Ook tijdens het weekend van 6 en 7 augustus, wanneer er veel bezoekers verwacht worden voor de Waterfeesten, zal de aannemer tijdelijk de signalisatie aanpassen en een dubbele rijrichting inrichten.

Bereikbaarheid en huisvuilophaling

De handelaars blijven maximaal bereikbaar gedurende de werken.
Werkt de aannemer voor jouw deur, dan is uw oprit moeilijker en tijdelijk niet bereikbaar. De aannemer informeert je tijdig via een brief in de bus.

De huisvuilophaling wijzigt niet, maar we vragen wel aan de bewoners om hun huisvuil te plaatsen aan de rechterzijde van de weg in de rijrichting van Zele.

Meer info

Heb je vragen over de werken, dan kan je terecht bij www.meldpuntwegen.be. Alle informatie vind je ook terug op www.wegenenverkeer.be/Zele.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies